Volledige of herhalingscursus vorkheftruck/reachtruck

U kunt kiezen uit een volledige vorkheftruckcursus, herhalingscursus of voor de nascholing. De volledige heftruck cursus is een hele dag en bestaat uit een theoretische- en praktijkgedeelte. De herhalingscursus is een halve dag en alleen theorie. Dit is voor zowel vorkheftruck als reachtruck. Voor reachtruck hebben wij geen volledige opleiding. Deze cursus wordt in Alkmaar bij verkeersschool Paul gegeven. Maar kan ook incompany gedaan worden. Vraag offerte aan info@konsum.nl.

De volledige cursus is € 235,00 inclusief pasje, certificaat, verzorgde lunch, leerboek en exclusief 21% btw
De herhalingscursus is € 125,00  inclusief pasje, certificaat, leerboek en exclusief 21% btw

Iedere maand is er een mogelijkheid tot het volgen van de heftruckcursus Nascholing is op basis van een volledige cursus
Bij inschrijving, minimaal 3 dagen voorafgaand aan de cursus, geeft u aan of het voor de nascholing code 95 betreft.

 

Inhoud
In de ochtendsessie is de theorie en wordt onder andere aandacht besteed aan doelstellingen, verantwoordelijkheid, belasten van de heftruck, veiligheids- en gezondheidsvoorschriften, laden en lossen en interne verkeersregels. In de middagsessie wordt de theoretische kennis geïntegreerd in de praktijksituatie van het bedrijf.

Duur
De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte en vind plaats op één dag. Hierbij er van uitgaande dat er al enige ervaring is. Bij herhaling heftruck vind alleen tijdens de ochtend het theoretische gedeelte plaats; wel moet u dan uw oude certicaat kunnen tonen.

Waar
Opaalstraat 14 in Alkmaar, of in overleg In-Company

Theorie en praktijk
De theorie wordt getoetst door middel van 50 multiple choice vragen. Bij problemen met de Nederlandse taal bestaat er de mogelijkheid dat de toets mondeling wordt afgenomen. De praktische deskundigheid en de rij- en bedieningsvaardigheden van de bestuurder wordt door de instructeur beoordeeld. Wanneer de cursist een voldoende behaald voor zowel het theoretische als praktische gedeelte van deze training ontvangen zij het veiligheidscertificaat vorkheftruckchauffeur met daarbij het bijbehorende veiligheidspasje.

Toelatingseisen
Een minimum leeftijd van 16 jaar en in het bezit zijnde van een wettig identiteitsbewijs.

 

Bijzonderheden
Het lesmateriaal wordt samen met de bevestiging/uitnodiging voor aanvang van de cursus toegezonden, zodat de cursist zich goed kan voorbereiden. Indirect voldoet zowel werkgever als werknemer door middel van deze veiligheidstraining aan de voorschriften van zowel de Arbo-wet (Artikel 8) als het Arbo-besluit (Artikel 7.17c). Daarnaast is de theorie en praktische veiligheidsinstructies geheel afgestemd op de situatie binnen het bedrijf en de voorschriften zoals deze zijn vastgesteld door de Arbeidsinspectie. (Arbo-informatieblad 14) Alle opleidingen/trainingen van Verkeersschool Paul voldoen aan arbeids-omstandighedenregeling (Paragraaf 1.2 “Algemene bepalingen over opleidingen”).

 

Benodigdheden op de cursusdag
Een volledig ingevuld inschrijfformulier (maar dit mag ook telefonisch), en een kopie van uw rijbewijs of paspoort. Bij herhaling ook een kopie van het bestaande vorkheftruckcertificaat. Deze mag niet ouder zijn dan 5 jaar, met uitloop van een half jaar om te herhalen.

.