Motorrijbewijs

Iedereen vanaf 18 jaar of ouder kan met de motoropleiding starten. Op de motor zitten geeft een heerlijk gevoel van vrijheid, en na je opleiding hoef je nooit meer in de file te staan. Echter, voordat je met de lesmotor de weg op gaat, moet je reeds in het bezit zijn van een theoriecertificaat voor de motor, of autorijbewijs. Naast losse lessen verzorgen wij uiteraard ook een spoedopleiding van 2 of 3 dagen. Onze bekwame instructeurs zullen je, met een cursus op jou afgestemd, opleiden tot een bekwame motorrijder.

Motorexamens
Het eerste examen bestaat uit het trainen voor de voertuigbeheersing (AVB). Het tweede examen behandeld voornamelijk de verkeersdeelneming (AVD). Je kan pas aan het tweede examen deelnemen als je geslaagd bent voor het examen voertuigbeheersing, en daarbij het theorie-examen hebt gehaald. Wanneer je jonger bent dan 24 jaar en ouder dan 21 jaar, moet je eerst afrijden op een middelzware motor. Vanaf 24 jaar mag op de zware motorcategorie worden afgereden.

Spoedopleiding motorrijbewijs
Iedereen die het certificaat voor voertuigbeheersing in bezit heeft kan in principe de 2-daagse of 3-daagse opleiding voor de motor volgen. Tijdens de voertuigbeheersingslessen kijken we naar jouw niveau en geven we aan of je geschikt bent voor de 2-daagse of de 3-daagse motoropleiding. Het verschil tussen deze opleidingen zit in het aantal uren: 12 uur voor de 2 daagse opleiding, en 15 uur voor de 3 daagse.

Motoren
Er wordt bij Konsum motorrijles gegeven op Kawasaki’s 650 met ABS. Deze motoren sturen zeer makkelijk en liggen goed op de weg. Voor het oefenen voor het eerste examen is ABS zeker een must, de rem-oefeningen kunt u op onze motoren zeer veilig uitvoeren. Daarbij passen zowel grote als kleine personen altijd op onze motoren.

Motorkleding en helm
Wij verzorgen uw motorkleding en een helm. Zelf moet u voor uw handschoenen, stevig schoeisel en stevige kleding zorgen (Dit is een officiële CBR eis). Wanneer u zelf al motorkleding en een helm heeft, dan mag u deze natuurlijk zelf meenemen.

Prijzen

Rijles     € 62,50,- 60 minuten
Examenaanvraag voertuigbeheersing     € 208,24,-  AVB
Examenaanvraag verkeersdeelneming     € 295,25,- A
Starterspakket     € 1250,- 14 motorrijlessen, AVB en AVD examen
Theoriepakket     € 85,- Leerboek 15 uur online examentraining en examen

Starterspakket

€ 1250,-

  • € 1250,- voor 14 motorrijlessen,
  • AVB en AVD examen

Theoriepakket

€ 85,-

  • € 85,-Leerboek 15 uur online examentraining en examen

Prijzen

Rijles     € 41    60 minuten
Examenaanvraag voertuigbeheersing    € 135    AVB
Examenaanvraag verkeersdeelneming    € 199    A
Starterspakket    € 499    5 motorrijlessen, AVB en AVD examen
Theoriepakket    € 85    Leerboek 15 uur online examentraining en examen

Graag eerst een proefles op de motor van 1 of; 2 uur, dit kan altijd worden gepland.

Graag eerst een proefles op de motor van 1 of; 2 uur, dit kan altijd worden gepland.

Motorexamens 
Het eerste examen bestaat uit oefeningen voor de voertuigbeheersing (AVB) en het tweede examen is de verkeersdeelneming (AVD). Men kan pas aan het tweede examen deelnemen als men geslaagd is voor het examen voertuigbeheersing en wanneer het theorie-examen is behaald. Dit is echter per 19 januari jl. alleen voor cursisten ouder dan 24 jaar. Wanneer u jonger bent dan 24 jaar, moet u eerst afrijden op de lichte categorie, vervolgend middelzware en vanaf 24 jaar mag op de zware categorie worden afgereden. Waarschijnlijk op hopelijk gaan ze dit in januari 2014 wijzigen, zodat een
21 jarige gelijk kan starten op de middenklasse.

Motoren met ABS (anti blokkeer systeem) en handvatverwarming
Er wordt motorrijles gegeven op een Honda CBF 500 met ABS. Deze motoren sturen makkelijk en liggen goed op de weg. Voor de oefeningen voor het eerste examen is ABS een must, de remoefeningen kunt u op onze motoren zeer veilig uitvoeren. Wilt u juist in de winter uw rijbewijs halen om in het voorjaar direct te kunnen rijden, dan zijn onze motoren voor de koude dagen voorzien van handvatverwarming. Zowel grote als kleine personen passen altijd op onze moteren. Wij verzorgen een helm en regenkleding. Zelf moet u voor handschoenen, stevig schoeisel en stevige kleding zorgen (CBR eis).

Spoedopleiding motorrijbewijs
Iedereen die in het bezit is van het certificaat voor voertuigbeheersing kan in principe de 2 of 3 daagse opleiding voor de motor volgen. Tijdens de voertuigbeheersingslessen kijken we naar je niveau en geven we aan of u geschikt bent voor de 2 daagse of de 3 daagse motoropleiding. Het verschil tussen de opleidingen zit in het aantal uren, 12 uur voor de 2 daagse en 15 uur voor de 3 daagse.

Aanmelden